Luna

“NASA, ‘Apollo Projesi’ için hazırlanırken astronotlar, Navajo Kızılderili bölgelerinde eğitimlerini yaptılar.


Bir gün yaşlı bir NAVAJO ve onun torunu tarla sürmeyle ilgileniyorlardı ve uzay ekibiyle buluştular. Sadece Navajo konuşan yaşlı adam, torununa büyük takım elbiseli ve merdivenli adamların orada ne yaptıklarını sordu.
Bir mürettebat üyesi, aya seyahatleri için eğitim aldıklarını söyledi.
Yaşlı adam heyecanlandı ve torununa ona aya bir mesaj gönderip gönderemeyeceğini sormasını söyledi. Astronotlar, yaşlı adamın isteğini kabul etti ve ona bir kayıt cihazı getirdi.
Yaşlı adam mesajını kaydettikten sonra, astronotlar torunundan mesajı tercüme etmesini istedi. Torun reddetti. NASA çalışanları kaydı (ses kaseti), rezervasyona götürdü ve kabilenin geri kalanının mesajı dinlediği ve güldüğü görüldü. Kabile de yaşlı adamın mesajını çevirmeyi de reddetti.
Nihayet, NASA ekibi resmi bir hükümet tercümanı çağırdı.
Yaşlı adamın mesajının çevirisi şöyleydi: ′ ′ Luna, bu mokasenlere dikkat et, tıpkı bizimki gibi topraklarınızı çalmaya gelecekler !!

Yazar: Metin Aksüt

Merhaba; 1973 İstanbul doğumluyum. 1992 yılından bu yana Matbaacılık ve karton ambalaj sektörlerinde değişik görevlerde çalıştım. Şu an serbest olarak çalışıyor, hobi olarak ta blog yazarlığı yapıyorum. __________________________________________________________________________________________ Hi; I was born in 1973 at Istanbul. I have worked in several positions in the printing and cardboard packaging industries, since 1992. I am freelancing and blogging currently.

Yorum bırakın